АЛПИЙСКИ СКИ (SKI.BG) -- Прекрасните атмосферни условия - слънчево и ясно време, без вятър и с температура малко под нулата - чудесният сняг, както и, разбира се, много добре подготвената ски писта и отличната организация превърнаха в истински празник на детския ски спорт тазгодишното състезание за Купа "Витоша ски" по ски алпийски дисциплини за деца от 6 до 12-годишна възраст.

Купа

Състезанието, което по традиция се организира на Витоша от "Витоша ски" АД и "Витоша ски клуб", се проведе на 13-ти февруари 2015 г. (петък), на емблематичната ски писта "Ветровала", намираща се над местността "Златните мостове" в северозападна Витоша.

След едногодишно прекъсване (Купа Витоша ски 2013 на Ветровала), Витошката детска надпревара от календара на БФСки се завърна с типичната си отлична организация и донесе много радост за многобройните малки скиори, дошли от цялата страна да премерят сили.

Купа

Младите състезатели, разделени в три възрастови групи - U8, U10 и U12, се надпреварваха в дисциплината гигантски слалом в един манш. В тяхна подкрепа около финала се събра многобройна пъстроцветна публика, предимно родители и близки на децата. Общо 159 скиори от 11 клуба от страната - Боровец, Витоша Ски клуб, Грийн Роуд, Драгалевци 05, Койчев ски спорт, Мария, Мотен, Пампорово, Тракия, Чамкория и Юлен - участваха в гигантския слалом.

Купа

Най-много медали от състезанието събраха малките скиори на "Юлен". При най-големите от 10 до 12-годишна възраст (група U12) "банскалиите" взеха почти всички медали, като им се изплъзна само бронза при момичетата. Победители станаха Константин Каферинов и Катерина Пиришанчина.

Купа

В група U10 състезателката на ски клуб "Боровец" Бояна Радева, внучка на двукратния ни олимпийски шампион в борбата Боян Радев, завоюва златния медал и се доказа за пореден път като една от най-обещаващите родни скиорки,. Това е втора титла за Радева, след златния медал за Купа "Екохотел Здравец" край Пловдив преди седмица. При момчетата победител стана Иван Кузманов от "Юлен".

Купа

След кратко прекъсване, по време на което трасето за гигнатския слалом беше скъсено за най-малките, на възраст между 6 и 8 години (U8), най-бързо се спуснаха Марк Рангелов от "Мотен" и Катерина Ваклиева от "Грийн Роуд".

Купа

Победителите в отделните възрастови групи при момчетата и момичетата получиха своите отличия и много награди и подаръци от спонсорите на състезанието SAGW - Sports Against Global Warming, DIEL Sport, Milka и др. под бурните аплодисменти на своите съотборници и публиката.

Поздравления за отличната подготовка и организация на състезанието специално за треньорите на "Витоша ски клуб" - Георги Киров, Михаил Седянков, Станислав Арсенов, Мартин Неделчев, Красимир Каранов и Вили Савова, на председателя на клуба г-н Петко Минковски, както и на Радослав Пеев и Калин Нешев и техните екипи от "Витоша ски" АД.

SKI.BG
13 февруари 2015 г.

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Купа

Очаквайте супер ПРО ФОТОГАЛЕРИИТЕ с всички участвали скоро на WWW.SKI.BG !!!

КЛАСИРАНЕ КУПА ВИТОША СКИ 2015

Момчета U8
1. Марк Рангелов - Мотен
2. Ивайло Господинов - Мотен
3. Юлиян Павлов - Мотен

Момичета U8
1. Катерина Ваклиева Грийн роуд
2. Ева Колева - Грийн роуд
3. Зорница Серафимова - Мотен

Момчета U10
1. Иван Кузманов - Юлен
2. Борислав Хаджистоянов - Юлен
3. Марко Семерджиев - Пампорово

Момичета U10
1. Бояна Радева - Боровец
2. Стефани Вълева - Юлен
3. Елена Стоилова Грийн роуд

Момчета U12
1. Костадин Каферинов - Юлен
2. Лазар Боянов - Юлен
3. Виктор Киров - Юлен

Момичета U12
1. Катерина Пиришанчина - Юлен
2. Катерина Даутева - Юлен
3. Юлия Златкова - Мотен

ОЧАКВАЙТЕ ПЪЛНОТО ОФИЦИАЛНО КЛАСИРАНЕ ТУК.

f t g
Copyright © 2024 vitosha-ski-team.com, © 2024 Design & Scripting by [xt]